10 tips til de rolige sommeruger på kontoret

Sommeren byder ofte på en lidt roligere periode på kontoret, også blandt HR-medarbejdere. Du får her 10 forslag til arbejdsopgaver, du kan fokusere på, mens der er feriestemning på arbejdet.
Caroline GottschalckMarketing Coordinator
tirsdag den 2. juli 2024
Læsetid: 2 minutter

1. Revidér og opdatér HR-dokumenter

Sommeren kan være en ideel tid til at gennemgå HR-politikker, håndbøger og procedurer for at sikre, at de er opdaterede og i overensstemmelse med gældende love og eventuelle ændringer, I har i jeres egne praksisser. Benyt lejligheden til at foretage nødvendige justeringer for at sikre, at de afspejler de nuværende arbejdsmetoder og behov. Husk bl.a. den nye lov om tidsregistrering pr. 1. juli 2024.

2. Fokus på medarbejderengagement

Brug sommeren til at gennemgå resultaterne fra forårets medarbejderundersøgelser/pulsmålinger i virksomheden. Analyser resultaterne og identificér områder, hvor I kan iværksætte tiltag for at øge medarbejdernes engagement og trivsel.

Læs også: Medarbejderengagement: En afgørende faktor for organisatorisk succes 

3. Planlæg efterårets kompetenceudvikling 

Det gælder for både ledere og medarbejdere. Brug sommeren til at udvikle træningsprogrammer for ansatte. Identificér områder, hvor der er behov for forbedring, f.eks. lederskab, mellemmenneskelige færdigheder eller diversitet og lav relevante træningsmoduler. Forbered kurser, seminarer og eventuelle lederprogrammer til efteråret.

4. Udvikling af dig selv 

Sæt tid af til udvikling og kompetenceudvikling inden for dit eget fagområde. Måske er det nu, du kan deltage i kurser, webinarer eller simpelthen læse relevant fagstof, som du ikke får tid til at prioritere resten af året.

At investere i egen udvikling vil ikke kun forbedre dine personlige kompetencer, men også styrke din evne til at støtte og lede virksomheden på en mere effektiv måde.

5. Planlæg HR-initiativer til efteråret 

Brug tiden til at planlægge og forberede HR-aktiviteter til efteråret. Det kan inkludere arrangementer, teambuilding-aktiviteter, forskellige sundheds- og velvære-programmer og andre strategiske initiativer for at støtte virksomhedens mål.

6. Til bunds i to-do listen

Administrative opgaver, mails i indbakken og andet forefaldende arbejde. Sommeren er måske tiden til at komme gennem punkterne på din to-do liste, som du ellers aldrig får prioriteret og som er blevet kilometerlang i løbet af første halvår.

7 Bæredygtighed 

Kravene til arbejde og rapportering om social bæredygtighed bliver stadig flere og mere detaljerede. Hvis I ikke allerede er begyndt, kan den rolige sommerperiode være en fremragende anledning til at komme i gang.

Start med at stille jer selv vigtige spørgsmål: Hvad indebærer bæredygtighed for vores virksomhed? Har vi taget stilling til, hvordan vi påvirker de forskellige områder, og hvilke mål vi bør prioritere?

8. Få overblik over løbende sygefravær 

Hvordan har opfølgningen været? Planlæg videre opfølgning og behov for afklaringer i forbindelse med den enkeltes sygefravær. Hvordan skal der arbejdes med forebyggelse af sygefravær i næste halvår (baseret på sygefravær, behov for at reducere unødvendigt fravær m.v.)?

9. Planlæg efterårets initiativer omkring arbejdsmiljø 

Arbejdsmiljø er vigtigt for at opretholde og forbedre produktivitet, engagement og generel trivsel for medarbejderne. Der bør arbejdes med tiltag og initiativer knyttet til både fysisk og psykosocialt arbejdsmiljø. Områder at arbejde med kan f.eks. dreje sig om positiv kommunikation, stresshåndtering, indeklima og ergonomi.

Læs også: Psykologisk tryghed er afgørende for at mindske stress 

10. Tag en velfortjent ferie! 

Husk, at selv HR-medarbejdere fortjener at tage en velfortjent ferie! Sommeren kan være den mest oplagte tid til at slappe af og lade op, før travle perioder starter igen.

Hold dig opdateret med vores gratis nyhedsbrev

Rise & Shine-nyhedsbrevet er for HR og ledere, der vil frigøre det fulde potentiale i deres medarbejdere. ⭐

Udfyld formularen nedenfor, og modtag Rise & Shine!

Del siden: