5 steps til at komme ned i gear før ferien

Ferien er lige om hjørnet, og det betyder tid til afslapning og restitution. Men alligevel er der mange, der føler sig stressede og har svært ved at komme ned i gear før ferien. Du får her vores bedste tips til mental nedtrapning - så du rent faktisk kan nyde ferien, når den begynder.
Caroline GottschalckMarketing Coordinator
fredag den 14. juni 2024
Læsetid: 2 minutter

“Jeg slapper først rigtigt af, når jeg er en uge inde i min ferie”

Kan du genkende den følelse? Vi er mange, der er stressede før ferien. Men det er nødvendigt at komme ned i et roligt gear, for at du kan få en afslappende og dejlig ferie. 

Overgangen fra hverdag til ferie

Der er mange ting, der skal klares, inden computeren kan lukkes og slukkes - det får mange til at sætte tempoet op, når ferien nærmer sig. Men det er netop det modsatte, kroppen har brug for. 

Efter mange måneder med flere timers effektivt arbejde dagligt, har kroppen behov for en glidende overgang. Det er de færreste, der med et knipseslag kan omstille sig fra en hverdag med højt tempo og booket kalender til sommerferiestemning med ro og en afslappet følelse i kroppen. Det kræver en god overgang. 

5 steps til at komme ned i gear før ferien

Start din mentale nedtrapning ved at gøre disse 5 simple steps til en del af din hverdagsrutine de sidste uger op til, at din ferie starter og oplev en bedre mental balance. 

  1. Træk vejret. Start hver morgen med at tage 20 dybe vejrtrækninger. Sæt en positiv intention for dagen om, hvordan du vil føle dig. For eksempel rolig, afbalanceret, harmonisk osv.

  2. Prioritér. Hvilke prioriteter på arbejdet og privat er de vigtigste og skal klares, inden du går på ferie? Afsæt tid til at få dem klaret og gerne i starten af dagen, når du er mest fokuseret.

  3. Træk vejret igen. Afslut dagen med 20 dybe vejrtrækninger og tænk over, hvad du er taknemmelig for i dag. Det behøver ikke være store ting, det kan for eksempel være en kop kaffe med en kollega, en dejlig gåtur til arbejdet osv.

  4. Afstem forventninger. Tal med familien, eller dem du skal holde ferie med, om jeres forventninger. Hvordan kan I hjælpe hinanden med at gøre ferien så god som muligt, så alles behov kan opfyldes, og ferien bliver så god som mulig?

  5. Slip arbejdet. Når ferien endelig begynder, så slip tankerne om arbejdet. Gør ting, du kan lide for eksempel at læse en bog, træne, være udendørs, være sammen med mennesker, du kan lide, eller bare lade tankerne flyde frit.

Hvad kan du gøre som arbejdsgiver? 

Med værktøjet &frankly kan I kontinuerligt måle, hvordan medarbejderne oplever arbejdspladsen og få indsigter i realtid, så I kan handle proaktivt. Pas på din vigtigste ressource – medarbejderne – ved at sætte engagement og trivsel øverst på jeres dagsorden.

Tjek værktøjet ud her!

Hold dig opdateret med vores gratis nyhedsbrev

Rise & Shine-nyhedsbrevet er for HR og ledere, der vil frigøre det fulde potentiale i deres medarbejdere. ⭐

Udfyld formularen nedenfor, og modtag Rise & Shine!

Del siden: