7 tips - sådan sikrer du engagement efter ferien

Når du endelig lander i ferie-hængekøjen og begynder at reflektere over hverdagen, hvad føler du så? Sprudler du af glæde, når vækkeuret ringer om morgenen? Brænder du for det, du laver? Udvikler du dig som person?
Caroline GottschalckMarketing Coordinator
onsdag den 3. juli 2024
Læsetid: 2 minutter

Vi reflekterer alle over vores arbejde og fremtid, og det gør dine medarbejdere helt sikkert også.

Som arbejdsgiver er det vigtigt, at vi ikke kun sikrer, at vores medarbejdere har mulighed for at slappe af i løbet af ferien. Vi skal også sikre, at de vender tilbage engagerede og motiverede. 

Her er 7 tips til at sikre engagementet efter ferien:

1. Sørg for at give dine medarbejdere en klar retning 

Ved tydeligt at kommunikere organisationens mål og strategier giver du dine medarbejdere et klart billede af, hvad der forventes af dem, og hvordan deres arbejde bidrager til fælles resultater. På den måde får de en tydelig opfattelse af jeres fælles retning.

2. Skab nysgerrighed med klare mål 

Sørg for, at alle kender de mål, der skal nås, og strategier, der gælder efter ferien. Tydelighed skaber ro - og det er særligt vigtigt, når vi skal slappe af i vores ferie. Tag bolden op igen, når alle er tilbage efter ferien og omsæt de store mål til delmål og aktiviteter.

3. Frem personlig udvikling 

Personlig udvikling er højt på ønskelisten, når mennesker søger job. Sørg derfor for at tilbyde muligheder for udvikling og for at udvide kompetencer. Med konkrete planer for efteråret viser du, at organisationen værdsætter deres personlige og professionelle udvikling.

4. Giv følelsen af værdsættelse 

At føle sig værdsat er en vigtig faktor for at opretholde engagement. Hyld medarbejderne og vis dem, at du værdsætter deres hårde arbejde og deres bidrag til organisationen. Hvis muligt, hold 1:1-samtaler med hver enkelt person, og giv konkrete eksempler på, hvordan de har bidraget til teamet og organisationen.

5. Kommunikér mere 

Effektiv kommunikation er nøglen til engagement. Skab en åben kultur med transparent kommunikation. Sørg for, at medarbejderne er med på vognen frem mod efteråret, informér om organisationens fremtidige planer, besvar spørgsmål og lyt til medarbejdernes ideer og meninger. Åben kommunikation styrker fællesskabet og deltagelsen.

6. Skab et positivt arbejdsmiljø 

Et positivt arbejdsmiljø er afgørende for at holde medarbejderne engagerede. Skab en sund arbejdsplads fyldt med respekt og samarbejde. Sørg for, at medarbejderne forlader arbejdspladsen med en god følelse i maven, når de går på ferie.

7. Investér i dig selv 

Brug tiden til at reflektere over dit lederskab. Hvor blev dit lederskab udfordret i løbet af foråret? Hvad gjorde du? Hvad kunne du have gjort anderledes? Nu hvor der er mere plads i kalenderen, kan du måske endda læse de artikler og guides, du ikke har haft tid til i første halvdel af året. Hvis du konstant stræber efter at blive en bedre leder, vil du helt sikkert også blive bedre til at støtte og engagere dine medarbejdere.

God arbejdslyst!

Hold dig opdateret med vores gratis nyhedsbrev

Rise & Shine-nyhedsbrevet er for HR og ledere, der vil frigøre det fulde potentiale i deres medarbejdere. ⭐

Udfyld formularen nedenfor, og modtag Rise & Shine!

Del siden: