HR-trends 2024 – det skal du holde øje med

I en verden, hvor udvikling sker lynhurtigt, spiller HR en særlig vigtig rolle. Derfor er det endnu vigtigere, at du følger med i udviklingen! Vi giver dig her en forsmag på tre trends, der vil dominere i 2024, og giver dig tips til, hvordan du kan holde dig opdateret på, hvad der sker i omverden, og hvordan det påvirker os i HR – året rundt, helt gratis!
Caroline GottschalckMarketing Coordinator
fredag den 26. januar 2024
Læsetid: 4 minutter

Tre afgørende trends i HR i 2024:

Dialog om kunstig intelligens (AI)

Der er vist ingen tvivl om, at den lille forkortelse AI (artificial intelligence) - som på dansk kaldes kunstig intelligens - indeholder et meget stort potentiale for forandring.

Eksempelvis kan en øget automatisering i rekrutteringsprocessen frigive ressourcer for HR-afdelingen, som dermed kan lægge større fokus på at støtte ledere i mere strategiske og komplekse ledelsesspørgsmål. 

AI kan også bruges til at skabe individuelt tilpassede udviklingsprogrammer, der tager højde for den enkelte medarbejders styrker og svagheder. Det gør, at investeringen i efteruddannelse af eksisterende medarbejdere bliver mere præcist og dermed også mere omkostningseffektivt. 

AI erstatter ikke den menneskelige HR-funktion, men skal snarere ses som et værktøj til bedre ressourceudnyttelse. Hvis AI håndteres korrekt, kan indsamlet data generere værdifulde indsigter og forretningsmæssig værdi.

Udfordringen er, at mange organisationer har kastet sig blindt over teknologien uden yderligere overvejelser. Ulemperne er i den grad begyndt at blive bemærket, hvilket især 2023’s store manuskriptforfatter-strejke i Hollywood var et eksempel på. Det er med til at skabe den modreaktion, der vil præge den kommende udvikling og brug af AI.

For at opnå succes, i både bløde værdier og økonomisk, skal vi tage højde for potentialer og risici, når vi investerer i ny teknologi. Det er vigtigt at have en tydelig AI-politik på plads og være helt transparente over for medarbejderne om, hvordan indsamlede data vil blive brugt. 

Diskussionen, om etik og personlig integritet i forhold til AI-indsamling og -behandling af data, er uundgåelig – 2024 er året, hvor vi tager AI-spørgsmålene alvorligt.

Billigere end en kop kaffe

Fordelene, ved at måle dine medarbejderes engagement, har effekt længe efter, at kaffen er gået kold.

Læs mere

​​Transparent løn skaber stærke relationer

Pandemien markerede et paradigmeskift i vores opfattelse af, hvor, hvornår og hvordan arbejde kan udføres. Som et resultat af den udvikling, er tillidsbaseret ledelse blevet endnu vigtigere. En af drivkræfterne bag udviklingen er bl.a. det faktum, at personlig engagement øger udviklingspotentialet - både for den enkelte person og organisationen som helhed.

Men der er en afgørende faktor, for at opnå succes med at skabe en tillidsbaseret relation, der ikke må overses: En transparent lønpolitik, der skal være med til at fastholde organisationens talenter.

Hvorfor? Som alle ved, er rekruttering en dyr affære, og konkurrencen om talenter er benhård. Derfor bliver det stadig vigtigere for arbejdsgivere at tage godt hånd om deres nuværende medarbejdere. Det er afgørende at handle i tide, for når medarbejderen kommer til lederen eller chefen med et løntilbud fra en konkurrent, så er det ofte allerede for sent at forsøge at matche dét tilbud.

Løsningen, på at forebygge medarbejderes søgen mod nye steder, er at arbejde med transparent løn og vise klare udviklingsmuligheder. Det er derfor vigtigt at præcisere, hvad virksomheden værdsætter, hvad der påvirker lønnen, og hvordan lønniveauet for forskellige roller ser ud. 

Åbenhed omkring betingelserne for bestemte roller gør det også lettere at have en  konstruktiv dialog om, hvad der kræves for at opnå den ønskede løn, og hvilke andre udviklingsmuligheder der findes i virksomheden. 

Transparent løn er ikke kun en fordel for at fastholde medarbejdere. Det er også effektivt, når nye skal rekrutteres. Den, der tør spille med åbne kort i 2024, sikrer sig et forspring i fremtidens talentjagt.

Har du styr på HR-udtrykkene i 2024?
Tag quizzen her: Ord og udtryk i HR-verdenen

Digitale HR-løsninger, der styrker forretningen

Udviklingen af digitale HR-løsninger fortsætter med at accelerere, og flere og flere ser fordele ved at droppe hjemmelavede, ineffektive systemer, der bl.a. bruges til at håndtere alt fra fravær til pulsmålinger. 

Det samme gælder, når virksomheder skal behandle persondata sikkert i forhold til GDPR reglerne. Der kommer de digitale HR-løsninger til at være en stor hjælp eller ligefrem uundværlig for mange.

En trend, vi ikke kommer uden om i 2024, er en mere moderne tilgang til investeringer i digitale HR-løsninger. Fra at blive set som en måde at sikre grundlæggende behov på, såsom at organisationen overholder arbejdsrelaterede lovkrav, bliver flere og flere opmærksomme på mulighederne for forretningsudvikling. 

Med en integreret platform i organisationen, kan I genere bedre data, der kan bruges til at forebygge dyre sygemeldinger og tiltrække samt fastholde talenter.

2024 er året, hvor alle - både store og små virksomheder - bør tænke digitale HR-løsninger  ind i strategien for at fremme succesfuld forretningsudvikling.Nu, hvor du har fået en forsmag på HR-trends i 2024, kan vi vende tilbage til dig: Har du en god kanal, der holder dig opdateret, eller går du glip af flere HR-nyheder, du gerne ville have kendt til?

Hvis sidstnævnte er dig, så er det måske tid til at ændre taktik! Lav rutiner og mini-tiltag i løbet af dagen, der holder dig up to date.

Tilmeld dig Simployers danske nyhedsbrev “Rise & Shine”, og få viden om nye love, trends og nyheder inden for HR og ledelse - leveret direkte i din mailindbakke i hele 2024.

Hold dig opdateret med vores gratis nyhedsbrev

Rise & Shine-nyhedsbrevet er for HR og ledere, der vil frigøre det fulde potentiale i deres medarbejdere. ⭐

Udfyld formularen nedenfor, og modtag Rise & Shine!

Del siden: