Artikler

5 steps til at komme ned i gear før ferien

Ferien er lige om hjørnet, og det betyder tid til afslapning og restitution. Men alligevel er der ma (...)
14.06.2024
2 min

Succes i den digitale transformation: Fra Google docs til digitalt værktøj

- Det største udbytte er, at jeg slipper for at sidde med store mængder af data. Og så får jeg hurti (...)
12.06.2024
5 min

HR 2.0: Data, der kan ses på bundlinjen

-Virksomheder, der ikke erkender HR's værdi, går glip af en afgørende nøglespiller for virksomhedens (...)
10.06.2024
2 min

Få lavere sygefravær: Opdag stress i tide med pulsmålinger

Stress på arbejdspladsen er en dyr affære for virksomheden - både økonomisk og menneskeligt. Derfor (...)
15.05.2024
3 min

“Stress-bølgen har ikke toppet endnu”: Her er din vigtigste opgave som leder

Næsten hver fjerde dansker oplevede i 2022 at være mere stresset end året før, viser en undersøgelse (...)
14.05.2024
4 min

“Det, der gør mig mest stolt, er, at vi er med til at gøre tøjbranchen mere demokratisk”

Hvorfor er det vigtigt at have stolte medarbejdere? Og hvordan kan du øge stoltheden hos dine medarb (...)
13.05.2024
3 min

“Coachingen har givet nye perspektiver på mit arbejde og min udvikling, som (...) har ført mig til den stilling, jeg har i dag”

Hvordan skaber du de bedste rammer for dine medarbejderes udvikling? Og hvorfor er udvikling en kæmp (...)
10.05.2024
3 min

3 trends HR-ansvarlige bør kende til i 2024

Vi har taget pulsen på 2023 og kigger nu ind i fremtidens trends. Lad 2024 blive året, hvor I (igen) (...)
08.05.2024
2 min
07.05.2024
Ledere er usikre i mødet med stigende psykisk sygdom - Flere og flere sygemeldinger skyldes psykiske lidelser. På arbejdspladsen ved lederne ikke, hvordan de skal møde medarbejdere, der kæmper psykisk.
02.05.2024
“Psykologisk tryghed er afgørende for at mindske stress” - 16,4 mia. er prisen på stress for virksomheder i Danmark - hvert år, ifølge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Det er dyrt for virksomheder både med tanke på det menneskelige og økonomiske aspekt.
18.04.2024
Medarbejderomsætning - en undervurderet omkostning - I tider med besparelser, kan det være klogt at være ekstra opmærksom på dine medarbejdere. Det koster nemlig mange penge, når en medarbejder stopper.
15.04.2024
Whistleblower: Lev nemt op til alle krav med den rigtige digitale løsning - Er I mere end 50 ansatte i virksomheden? Så er det i Danmark lovpligtigt at have en whistleblowerordning, der lever op til specifikke sikkerhedskrav.
05.04.2024
Skal din HR-afdeling bruge AI? Det skal du overveje! - I det konstant skiftende forretningslandskab, er integrationen af AI blevet mere og mere almindeligt i flere forskellige brancher. HR er en af de brancher, der har mødt betydelige ændringer på grund af AI. Men hvad bør du overveje, når din HR-afdeling begynder at bruge AI?
02.04.2024
Fra snak ved kaffemaskinen til konkret feedback - Engagement bidrager til lavere medarbejderomsætning, mindre fravær og øget produktivitet. Derfor er det vigtigt at få både HR, ledere og medarbejdere med ombord, når I ønsker at øge engagementet på jeres arbejdsplads.
29.03.2024
Har I styr på den lovpligtige whistleblowerordning? - Whistleblowerordningen blev lovpligtig i Danmark pr. 17.december 2023 - for virksomheder med 50+ ansatte. Derfor er det nu et krav, at virksomheder stiller en kanal til rådighed for indberetninger ved mistanke om lovovertrædelser.
20.03.2024
"Hvad laver de egentlig i HR? Bidrager de til forretningen?" - Et spørgsmål, der stadig ikke er helt ualmindeligt at høre i bestyrelseslokaler. Men virksomheder, der ikke erkender HR's værdi, går glip af en afgørende nøglespiller for virksomhedens vækst, mener Cecilia Fredriksson, HR-ekspert hos Simployer.
18.03.2024
Sådan håndterer du den vanskelige samtale - Hvordan bør du forberede dig til en vanskelig samtale? Hvad skal du tænke på under samtalen? Og hvordan følger du op med den ansatte efterfølgende?
15.03.2024
1 ud af 2 lønmodtagere tør ikke tale om personlige emner med deres leder - God ledelse bliver vigtigere for lønmodtagerne, men mange er tilbageholdende med at tale med deres leder om personlige emner. – Det kan svække tillid og trivsel, siger HR-rådgiver Fam Camilla Viksand Manson fra Simployer.
11.03.2024
Sådan forebygger du stress på arbejdspladsen - Stress på danske arbejdspladser er et emne, der er blusset op igen de seneste dage. En ny undersøgelse fra HK og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser nemlig, at det koster samfundet 55 miliarder kroner årligt, når stressede medarbejdere arbejder færre timer.
21.02.2024
Lær at lede forandringer - fem ting, der gør en forskel - En af chefens vigtigste opgaver er at lede forandringer. Alligevel går mange forandringsrejser i stå. Simployers eksperter deler redskaber, der hjælper dig og dine medarbejdere med at nå i mål.
15.02.2024
Tag pulsen på dit team - 5 vigtige grunde til at starte i dag! - Hvordan har dine medarbejdere det? Smart HR-teknologi giver dig svarene med det samme.
14.02.2024
3 enkle tips til at øge trivslen på arbejdspladsen - Trivsel er alfa og omega for, at dine medarbejdere skal lykkes på arbejdet. - Trives du ikke på arbejdet, er det sværere at præstere, enkelt og ligetil, siger Simployers rådgiver
14.02.2024
Simployer opkøber svensk HR-virksomhed, der er i stærk vækst - Simployer opkøber i dag AlexisHR AB. Det er en af de mest betydningsfulde opkøb i Simployers 40 år lange historie. Opkøbet repræsenterer en betydelig milepæl for Simployers vækstmål om at blive Nordens førende HRM-leverandør.
13.02.2024
5 tips til at fastholde dygtige medarbejdere - At miste dygtige medarbejdere er dyrt for enhver virksomhed. Her får du fem tips til, hvad du som arbejdsgiver bør gøre for at fastholde dine talenter.
12.02.2024
Whistleblower-loven er udvidet – det skal du være opmærksom på - I artiklen her, giver eksperten dig svar på typiske misforståelser om whistleblower-loven og råd om, hvordan arbejdsgivere bør handle i forhold til de skærpede krav til interne indberetningskanaler:
26.01.2024
HR-trends 2024 – det skal du holde øje med - I en verden, hvor udvikling sker lynhurtigt, spiller HR en særlig vigtig rolle. Derfor er det endnu vigtigere, at du følger med i udviklingen! Vi giver dig her en forsmag på tre trends, der vil dominere i 2024, og giver dig tips til, hvordan du kan holde dig opdateret på, hvad der sker i omverden, og hvordan det påvirker os i HR – året rundt, helt gratis!
20.12.2023
Medarbejderengagement: En afgørende faktor for organisatorisk succes - Højere salg, lavere fravær og større kundetilfredshed. I mange danske virksomheder er der stort uforløst potentiale. Dét potentiale kan indfries ved at måle og handle på medarbejdernes engagement.
28.11.2023
Upassende opførsel til julefrokosten kan ende i bortvisning - Uacceptabel adfærd til årets julefrokoster kan have konsekvenser for ansættelsesforholdet - og i værste tilfælde give anledning til bortvisning af medarbejderen.
23.10.2023
Sådan holder du bedre medarbejder­udviklingssamtaler­ (MUS-samtaler) - Hvad indeholder en god MUS-samtale? Og hvordan skal den forløbe? Dét får du svar på ved at læse med her.
22.09.2023
3 ud af 10 føler sig ikke værdsat på arbejdet - Simployers årlige engagementsrapport for 2023 viser, at 3 ud af 10 ikke føler sig værdsat på arbejdet. Undersøgelsen er gennemført med Simployers egne kunder (&frankly engagement - og HR platformen) via data fra deres medarbejderundersøgelser i år 2022.
19.09.2023
Hvordan fastholdes de gode medarbejdere? - At miste dygtige medarbejdere er dyrt for enhver virksomhed. Her får du fem tips til, hvad du som arbejdsgiver bør gøre for at fastholde talenterne.
15.09.2023
5 tips til at arbejde med social anerkendelse - nøglen til succes - I en verden, der i stigende grad arbejder med at skabe engagement og motivation på arbejdspladsen, er anerkendelse af medarbejdernes indsats og resultater blevet en kritisk succesfaktor. Men hvad er social anerkendelse egentlig?
08.09.2023
Hvad bør arbejdsgiverne tage stilling til efter ferien? - Simployer's rapport “Employee Engagement 2023” viser, at medarbejderengagementet generelt har haft en positiv udvikling det seneste år, men også at vi kan se en nedadgående tendens i følelsen af ​​stolthed over ens arbejdsplads og i at forstå den retning, organisationen tager. Her er nogle konkrete tips til at vende denne negative udvikling i tide og sikre, at motivationen forbliver høj!
20.06.2023
- Engagementet burde være lige så interessant som aktiekursen! - Engagerede medarbejdere øger produktivitet, salg og aktivitetsniveau. Med andre ord – engagement skal være lige så interessant som aktiekursen.
19.04.2023
Situationsbestemt ledelse - sådan fungerer det! - Situationsbestemt ledelse har længe været et buzzword inden for HR, men nu er det mere relevant end nogensinde. I et stadigt foranderligt samfund kræves det, at ledere hurtigt kan tilpasse deres måde at arbejde på til både deres medarbejderes og organisationens nye virkelighed. Men hvordan fungerer det egentlig i praksis, og hvad er fordele og ulemper ved denne type ledelse?
11.04.2023
33% højere produktivitet i organisationer med højt engagement! - Helt ny forskning fra Simployer &frankly viser, at organisationer med højt medarbejderengagement har hele 33% højere produktivitet end organisationer med lavt engagerede medarbejdere. "Det er utrolig spændende at se hvordan vores kunder, der har formået at skabe høj engagement og trivsel, også har så høje produktivitetstal!" siger Lilian Ekelin, HR- og ledelsesspecialist hos Simployer &frankly.
01.03.2023
Lær at give feedback på 5 forskellige måder - Alle har brug for feedback og konstruktive tilbagemeldinger. På arbejdspladsen hjælper feedback med at lede medarbejdere i den rigtige retning og giver den enkelte tryghed og bekræftelse.
22.02.2023
Medarbejdersamtalerne du skal mestre, som en god leder - Fra småsnak ved kaffemaskinen til samtalen efter en opsigelse - ledere skal mestre mange forskellige typer samtaler. Vi har samlet 12 forskellige typer samtaler, og hvorfor du som leder skal kunne udføre dem alle - og udføre dem godt.