3 trends HR-ansvarlige bør kende til i 2024

Vi har taget pulsen på 2023 og kigger nu ind i fremtidens trends. Lad 2024 blive året, hvor I (igen) udvikler og tiltrækker talentfulde og engagerede medarbejdere.
Caroline GottschalckMarketing Coordinator
onsdag den 8. maj 2024
Læsetid: 2 minutter

Trend 1: Optimér forretningen med kunstig intelligens (AI)

Du har sikkert hørt om kunstig intelligens - eller AI, som det også bliver kaldt. Måske har du endda allerede brugt kunstig intelligens i dit arbejde. Ellers har dine medarbejdere. 

En af de helt store spillere inden for kunstig intelligens er “ChatGPT”, der blev årets danske ord i 2023. I 2024 bør vi tage kunstig intelligens og ChatGPT mindst ligeså seriøst, hvis ikke mere. Derfor er det vigtigt, at have en AI-strategi og være i dialog med dine medarbejdere om, hvordan AI-løsninger og indsamlede data bliver brugt i jeres virksomhed. 

Invitér dine medarbejdere til at dele deres inputs og ønsker, ved at have spørgsmål om AI i jeres næste puls-undersøgelse.

Trend 2: Byg stærke relationer med transparent løn og ydelser

Rekruttering er en dyr affære, og konkurrencen om talenter er hård. Derfor er det altafgørende at pleje de medarbejdere, I allerede har. 

Hvis I vil følge 2024-trenden, så vær åben omkring løn og ydelser. Det er både effektivt for at pleje eksisterende medarbejdere, men også for at tiltrække nye talenter. Når din medarbejder kommer med et løntilbud fra en konkurrent, så er det ofte allerede for sent. 

Hvis I arbejder med løntransparens og viser klare udviklingsmuligheder, så er I godt på vej til at forebygge, at dygtige medarbejdere søger nye udfordringer i andre virksomheder. Dem, der tør spille med åbne kort i 2024, sikrer sig ganske enkelt en fordel i fremtidens talentjagt.

Trend 3: Styrk forretningen med digitale HR løsninger 

2024 er året, hvor alle - både store og små virksomheder - bør tænke digitale HR-løsninger  ind i strategien for at fremme succesfuld forretningsudvikling og medarbejdertilfredshed.

Flere og flere virksomheder ser fordelene i digitale HR-løsninger og dropper derfor hjemmelavede, ineffektive systemer til håndtering af fravær, medarbejdersamtaler og pulsmålinger.

Med en integreret platform i organisationen, kan I genere bedre data, der kan bruges til at forebygge dyre sygemeldinger og tiltrække samt fastholde talenter. Den rette digitale HR-løsning vil give jer et ubesværet flow af information og processer og lette ledelsesarbejdet - markant.

Har du styr på HR-udtrykkene i 2024?
Tag quizzen her: Ord og udtryk i HR-verdenen

 


Artiklen er oprindeligt fra Simployers nyhedsbrev Rise & Shine i januar 2024. Tilmeld dig neden for og få aktuelle nyheder sendt direkte til dig:

Hold dig opdateret med vores gratis nyhedsbrev

Rise & Shine-nyhedsbrevet er for HR og ledere, der vil frigøre det fulde potentiale i deres medarbejdere. ⭐

Udfyld formularen nedenfor, og modtag Rise & Shine!

Del siden: