1 ud af 2 lønmodtagere tør ikke tale om personlige emner med deres leder

God ledelse bliver vigtigere for lønmodtagerne, men mange er tilbageholdende med at tale med deres leder om personlige emner. – Det kan svække tillid og trivsel, siger HR-rådgiver Fam Camilla Viksand Manson fra Simployer.
Caroline GottschalckMarketing Coordinator
fredag den 15. marts 2024
Læsetid: 1 minutt

I en undersøgelse udført af YouGov på vegne af Simployer, svarer næsten halvdelen af de adspurgte lønmodtagere, at de ikke føler, det er naturligt at tale med deres nærmeste leder om personlige ting. Én ud af syv føler, at det hverken er naturligt at tale om personlige eller professionelle anliggender.

- Det er skræmmende høje tal. Hvis du skal skabe et godt arbejdsmiljø med høj trivsel, skal folk føle, at de kan tale med dig, siger Fam Manson, der er HR-rådgiver i Simployer.

Gratis guide: Lederen, alle vil have

Denne guide giver dig indsigt i tillidsbaseret ledelse, coaching og engagement.
Download gratis guide

Vigtigheden af ledelse stiger

Simployers undersøgelse viser også, at et godt arbejdsmiljø er det allervigtigste for lønmodtagerne, når de vurderer en arbejdsgiver. Derefter kommer god ledelse, meningsfulde arbejdsopgaver og økonomiske kompensationsordninger såsom løn og bonus.

Af de nævnte drivkræfter er det især vigtigt at bemærke god ledelse. En tilsvarende undersøgelse fra rekrutterings- og vikarbureauet Randstad viser nemlig, at vigtigheden af god ledelse er steget fra 37 til 59 procent i løbet af 2022. God ledelse overgår altså nu vigtigheden af meningsfulde arbejdsopgaver.

- Lav tillid påvirker præstationer, adfærd og loyalitet. At stadig flere sætter god ledelse højere på listen over, hvad der er vigtigt, er en indikation af, at det er noget, mange savner i dag. Og når vi ser det i sammenhæng med de her tal, er det tydeligt, at mange ledere har et stort forbedringspotentiale, siger Manson.

Hun synes, at tallene er interessante for fremtidens lederudvikling.

- Efter de to år med pandemi og uforudsigelige arbejdsdage har mange nok mærket, hvor vigtigt det er med solide ledere. Det bliver vigtigt for alle virksomheder at investere i lederudvikling i årene, der kommer, afslutter hun.

Hold dig opdateret med vores gratis nyhedsbrev

Rise & Shine-nyhedsbrevet er for HR og ledere, der vil frigøre det fulde potentiale i deres medarbejdere. ⭐

Udfyld formularen nedenfor, og modtag Rise & Shine!

Del siden: