Hvad bør arbejdsgiverne tage stilling til efter ferien?

Simployer’s rapport “Employee Engagement 2023” viser, at medarbejderengagementet generelt har haft en positiv udvikling det seneste år, men også at vi kan se en nedadgående tendens i følelsen af ​​stolthed over ens arbejdsplads og i at forstå den retning, organisationen tager. Her er nogle konkrete tips til at vende denne negative udvikling i tide og sikre, at motivationen forbliver høj!
Sandra DanielssonCreative copywriter i Simployer &frankly
fredag den 8. september 2023
Lesetid: 3 Minutter

Begreberne “stolthed” og “retning” på arbejdspladsen er to vigtige faktorer for, at medarbejderne føler sig engagerede i deres arbejde, især i usikre tider. I Simployers rapport “Employee Engagement 2023” kan man se en nedadgående tendens i netop medarbejdernes følelse af stolthed over deres arbejdsplads og i at forstå organisationens overordnede retning. 

Undersøgelsen er gennemført på baggrund af Simployers kunder (&frankly HR- og engagementplatformen) med data fra deres medarbejderundersøgelser fra hele 2022. 73% svarede, at de er stolte af at arbejde på deres arbejdsplads og 82%, at de føler, at den virksomhed, de arbejder for, er på rette vej.

- Resultatet er stadig relativt højt, men det er en reduktion fra tidligere år, og det er derfor vigtigt at starte forebyggelsen allerede nu, siger Lilian Ekelin, HR- og ledelsesspecialist hos Simployer.

Det seneste år har frembragt flere faktorer, der kan have indflydelse på tallene. Eftervirkningerne af pandemien fortsætter med at skabe udfordringer og usikkerhed, især for organisationer, der stadig arbejder remote eller med hybridmodeller.

- Det kan være svært at føle et stærkt tilhørsforhold til organisationen, når man ikke arbejder sammen på kontoret eller arbejdspladsen, siger Ekelin. Yngre generationer lægger også i stigende grad vægt på at mærke et formål og mening med deres arbejde, hvilket påvirker deres stolthed over for arbejdsgiveren.

Økonomisk usikkerhed og urolige tider kan også skabe en følelse af ustabilitet og mangel på jobsikkerhed, som påvirker medarbejdernes følelse af stolthed og retning. Men hvad kan der gøres for at vende denne negative udvikling i tide og sikre, at engagementet forbliver?

Her er nogle konkrete tips til at genoplive retning og få medarbejderne til at føle sig stolte!

Genopdag visionen og del den med passion

For at genvinde medarbejdernes følelse af stolthed og retning er organisationen nødt til at tage et solidt greb om sin vision og værdier. Ledere skal give et inspirerende billede af fremtiden og også forbinde det med hver enkelt medarbejders bidrag.

Gør derfor visionen konkret for medarbejderne ved at vise, hvordan deres individuelle bidrag former og realiserer visionen. Dette skaber en stærk sammenhæng mellem arbejde og mening, som sikrer et stærkere tilhørsforhold og øget stolthed over at være en del af organisationens rejse.

Skab en kultur af anerkendelse og påskønnelse

Det er tid til at dyrke en kultur, hvor feedback og ros trives. Brug et øjeblik og reflekter over dine kollegers præstationer. Giv jævnligt feedback og ros, både i formelle og uformelle rammer. Det kan være en simpel thumbs up, en personlig tak eller en offentlig hyldest for en god indsats.

Hvis medarbejderne føler sig anerkendt og værdsat for deres arbejde, vokser deres stolthed. De bliver mere motiverede og stræber efter at levere endnu bedre resultater.

Giv plads til personlig udvikling

Når medarbejderne har klare mål og en plan for deres personlige udvikling, åbner døren for øget motivation og en klar retning i deres arbejde. At støtte og tilbyde muligheder for at vokse er nøglen til at skabe stolthed over deres færdigheder og præstationer. Det viser også, at organisationen er villig til at investere i medarbejdernes succes.

Skab en positiv og rummelig kultur

Godt samarbejde afgørende for at arbejdspladsen har en positiv og rummelig kultur, der løfter medarbejdernes stolthed og engagement. Tilskynd åben kommunikation og sørg for, at dine medarbejdere føler sig trygge ved at dele deres ideer og perspektiver. I dialogen med hinanden kan I drage fordel af teamets samlede viden og erfaring.

Hold dig opdateret med vores gratis nyhedsbrev

Rise & Shine-nyhedsbrevet er for HR og ledere, der vil frigøre det fulde potentiale i deres medarbejdere. ⭐

Udfyld formularen nedenfor, og modtag Rise & Shine!

Del siden: