33% højere produktivitet i organisationer med højt engagement!

Helt ny forskning fra Simployer &frankly viser, at organisationer med højt medarbejderengagement har hele 33% højere produktivitet end organisationer med lavt engagerede medarbejdere. "Det er utrolig spændende at se hvordan vores kunder, der har formået at skabe høj engagement og trivsel, også har så høje produktivitetstal!" siger Lilian Ekelin, HR- og ledelsesspecialist hos Simployer &frankly.
Sandra DanielssonCreative copywriter
11. april 2023
Lesetid: 1 Minutt

For de fleste er det ingen nyhed, at engagerede medarbejdere giver mange fordele til organisationer. Det bidrager til bedre rentabilitet, lavere sygefravær og højere kundetilfredshed. På det seneste har flere og flere undersøgelser også bekræftet, at engagement øger medarbejdernes produktivitet.

Gallup har lavet en af ​​de mest citerede undersøgelser om emnet. I deres seneste rapport fra 2020 viser resultaterne en klar sammenhæng mellem medarbejdernes engagement og forretningsresultaterne. Der kan vi blandt andet se, at de organisationer, der har et højt engagement blandt deres medarbejdere (top 25%) i gennemsnit har 18% højere produktivitet end de organisationer, der har det laveste engagement (laveste 25%).

Hvordan ser det ud for Simployer &frankly’s kunder ud fra vores medarbejderundersøgelser?

Hos Simployer &frankly blev vi nysgerrige og valgte derfor at undersøge, om der var samme sammenhæng blandt vores egne brugere. Vi delte de kunder, der bruger Simployer &frankly’s egen model, (de syv drivkræfter), op i to grupper. Dem der er har højt medarbejderengagement og dem, der har lav medarbejderengagement - præcis på samme måde som de gjorde i Gallups undersøgelse. Derefter blev der besluttet en accepteret målsætning for produktivitet, omsætning pr. medarbejder.

Dataene blev også gennemgået for at sikre, at vi havde tilsvarende brancher og størrelse på virksomhederne i begge grupper, og at ingen outliers kunne påvirke resultaterne. 

Vi kunne herefter konstatere, at organisationerne med højt medarbejderengagement og medarbejdertilfredshed var 33% mere produktive end dem med lav medarbejderengagement!

Hvad kan ligge bag det høje resultat for medarbejdertilfredshed?

Der kan være mange årsager til det høje resultat på hele 33%. En årsag kan være, som tidligere undersøgelser også har vist, at sammenhængen mellem medarbejdernes engagement og produktivitet er særlig tydelig i svære tider.

- Når verden gynger, vil virksomheder med mere engagerede medarbejdere ofte håndtere det bedre, siger Lilian Ekelin, HR- og ledelsesspecialist hos &frankly. Nu har der været hårde tider med covid, uroligheder i verden og en svag økonomisk situation. Derfor tror jeg, at engagement er endnu vigtigere for, hvordan organisationer vil klare en krise.

Hold dig opdateret med vores gratis nyhedsbrev

Rise & Shine-nyhedsbrevet er for HR-professionelle, der leder efter en måde at frigøre det fulde potentiale i deres medarbejdere. ⭐

Udfyld formularen nedenfor for at abonnere på Rise & Shine!

Del siden: