5 tips fra Jesper Ek - sådan øger du engagementet

Øgning af medarbejdernes engagement er nøglen, når man vil vende nedadgående rentabilitet og røde tal. Med denne 5-trins metode sætter Jesper Ek fokus på individets egne drivkræfter.
mandag den 2. december 2019
Læsetid: 1 minutt
Jesper Ek

Se også: Jesper Ek på LinkedIn

1. Lær de andre at kende

- Alt starter med mennesker. Som leder skal du investere tid i at lære den enkelte medarbejder at kende. Det er her, du opbygger tillid og opnår forståelse. Du skal lytte med intentionen om at forstå, i stedet for at lytte mod et svar.

2. Enighed om et højere formål

- Det er utrolig vigtigt at medarbejderne kan samle sig om et fælles formål. Som leder kan det være nok at spørge dit team, hvad de synes om formålet. Og jo klarere du formulerer spørgsmålet f.eks. på "Hvordan bidrager vi til at gøre verden bedre for dem, vi er til for?" des lettere er det for hver enkelt medarbejder at se deres rolle i en større sammenhæng.

3. Aktivér strategien

- Når hjertet er med os, er vi mere modtagelige for, hvordan vi skal løse vores opgaver  - altså strategien, der gør at vi når vores mål. Inddrag medarbejderne, når I sætter målene for afdelingen.

4. Styrk kulturen

- Når vi er nået så langt, begynder medarbejderne at komme på arbejde og tale om virksomheden, fordi de har lyst - ikke fordi de skal. Fortsæt med at styrke den interne kultur.

5. Skab fremdrift

- Når medarbejderne går glade på arbejde, frigives energi, og man får fart på organisationen. Bevægelsen fremad fører til bedre resultater.

 

Hold dig opdateret med vores gratis nyhedsbrev

Rise & Shine-nyhedsbrevet er for HR og ledere, der vil frigøre det fulde potentiale i deres medarbejdere. ⭐

Udfyld formularen nedenfor, og modtag Rise & Shine!

Del siden: