5 tips til ledere, som vil øge engagementet

Engagementet på arbejdet var hårdt ramt under pandemien. Men der er flere simple tiltag, du som leder kan gøre for at vende udviklingen og blive en bedre leder. Hvilken af rådene vil du starte med?
tirsdag den 1. februar 2022
Læsetid: 3 minutter
Caroline Fjellner

Pandemien har taget hårdt på holdånden og samarbejdet. Det er en af ​​de ting &frankly kan se dataen fra 2021. Mange følte sig ensomme, og motivationen på arbejdet fik et knæk. Spørgsmålet er, hvordan man kan vende udviklingen efter en større ændring i organisationen, som har påvirket engagementet?

- Når man som leder ønsker at øge engagementet i sit team, handler det primært om at styrke de mellemmenneskelige relationer og få medarbejderne til at føle sig set, fastslår Caroline Fjellner, adm. direktør i &frankly.

Her giver Caroline fem tips til simple tiltag, som du som leder kan gøre i dag, som får teamet og medarbejderne til at blive mere engagerede.

Gratis guide: Lederen, alle vil have

Denne guide giver dig indsigt i tillidsbaseret ledelse, coaching og engagement.
Download gratis guide


5 hurtige tips, der øger engagementet og gør dig til en bedre leder:

Tjek ind og ud

Et hyggeligt og personligt ‘hej’ og ‘farvel’ hver dag gør, at vi føler os set, uanset om det bliver leveret ansigt til ansigt eller via chat til den, der arbejder hjemmefra.

- Dem, der arbejder hjemme, har en tendens til at ende i en boble. Medarbejdere kan næsten passere helt under radaren. Som leder er det vigtigt at have løbende kontakt og tjekke ind og ud i løbet af dagen. Det er en enkel måde at signalere: Det her gør vi sammen. Det styrker holdånden.

Del en fiasko

Psykologisk tryghed i en gruppe er vigtig for innovation, samarbejde og engagement. I trygge rammer kan vi dele, også om ting, der ikke er gået så godt.

- Som leder påvirker man kulturen rigtig meget. Hvis du tør dele en situation, hvor du følte dig usikker eller ikke nåede det, som du gerne ville, åbnes døren for at andre også tør. Du signalerer, at I alle er på en udviklingsrejse – også dig som leder.

Mind om, hvorfor I er her

Det er meget vigtigt for engagementet, at man ved hvilken retning virksomheden tager og man kan se værdien i ens eget bidrag.

- Påmind dine medarbejdere om de mål og visioner, som virksomheden har, ved at sætte det I laver, i en kontekst. For eksempel: Det her gør vi, fordi det forbedrer vores nysalg, som er et af vores hovedmål. Eller: Vores service sikrer kunderne enorm støtte under deres forandringsprocesser.

Spørg om deres mening

En måde at bekræfte en person på er at bede om deres mening. Eksempelvis: Jeg har skrevet denne tekst, men føler mig usikker på, om jeg har fanget pointen korrekt. Vil du se på det? Eller: Synes du, at vi skal investere i dette projekt?

- Som leder træder du nemt ind i rollen som den, der sidder med alle svarene. Men ledelse handler præcis om at udnytte medarbejdernes kompetencer bedst muligt.

Giv ros med det samme

Med direkte og specifik feedback får du folk til at føle sig set og bekræftet både som et menneske og for deres unikke kompetencer.

- Bekræft en person positivt med specifikke eksempler, som du har set i bestemte situationer. Gør det så hurtigt som muligt. Så er det tæt på, både følelsesmæssigt og mentalt, hvilket har størst indflydelse. For eksempel: Sikke et godt oplæg, du lige holdt. Din gennemgang af budgettet var meget lærerig.

- Undgå generel tomgangsros. Link i stedet rosen til noget specifikt, der var ekstra godt.

I kølvandet på pandemien er der også kommet en stigende mobilitet på arbejdsmarkedet. Flere og flere overvejer at skifte job. For ledere, der gerne vil beholde deres medarbejdere, er engagement centralt, siger Caroline Fjellner.

- Øget engagement gør det sjovere at gå på arbejde! Det hjælper os til at trives på arbejdspladsen. Engagement skaber gladere mennesker og i forlængelse heraf en mere human verden.

Hold dig opdateret med vores gratis nyhedsbrev

Rise & Shine-nyhedsbrevet er for HR og ledere, der vil frigøre det fulde potentiale i deres medarbejdere. ⭐

Udfyld formularen nedenfor, og modtag Rise & Shine!

Del siden: