Sådan skaber du en god feedback-kultur

Hver femte medarbejder (22%) føler sig ikke værdsat på arbejdspladsen. Det viser data fra &frankly. Ikke at føle sig valideret er faktisk den største grund til, at medarbejdere skifter job. Men anerkendelse er ikke kun lederens ansvar. Feedback fra kolleger er lige så vigtig. Sådan skaber du som leder en medarbejderdrevet anerkendelseskultur.
mandag den 16. september 2019
Læsetid: 2 minutter

Anerkendelse er en af ​​de drivkræfter, der tydeligst er med til at øge medarbejderengagementet på arbejdspladsen. Ikke kun for at styrke følelsen af ​​vi, men også for at guide og opmuntre den adfærd, der bidrager til, at gruppen bevæger sig i retning af de fælles mål.

- Da vi godt kan lide at lave flere af de ting, vi bliver anerkendt for, hvilket betyder at anerkendelse er et effektivt redskab. Man kan vende tingene om og spørge sig selv, hvor motiverende det er at bruge tid og energi på noget, der i øjeblikket virker vigtigt og presserende, men som man så ikke får nogen feedback på, siger Viktoria Lindhé, Head of Customer Success hos &frankly.

At øge engagementet blandt medarbejderne handler om at arbejde med de drivkræfter, som hver især bidrager til engagementet. Anerkendelse er en af ​​disse drivkræfter og forbindelsen til engagementet er særligt interessant, fordi man ved at arbejde strategisk med anerkendelse også kan påvirke andre drivkræfter.

- Relationsundersøgelser har vist, at teams, der har en velfungerende feedback-proces med regelmæssige afstemninger og udviklingssamtaler, også har en højere procentdel af positive reaktioner på andre drivkræfter. Lederens og teamets anerkendelsesarbejde skubber derfor også andre problemstillinger i den rigtige retning, siger Viktoria Lindhé.

Derfor er anerkendelse og en god feedbackkultur vigtig:

  • Det bidrager til forandring og forbedring
  • Det hjælper med at få ønskværdig adfærd til at ske igen og igen
  • Det gør, at vi tør indrømme fejl og lære af hinanden
  • Det bidrager til en øget innovationshastighed
  • Det får os til at gøre det "lille ekstra"

Så hvordan skaber man en medarbejderdrevet anerkendelseskultur og feedback-kultur? 

Vores tjekliste hjælper dig hurtigt i gang:

  1. Definering
    Tal i teamet om, hvad feedback er for netop din gruppe. Find en fælles definition.
  2. Sæt spilleregler
    Beslut dig for, hvordan du vil bruge feedback, for eksempel: "Feedback i vores gruppe skal være specifik, konstruktiv og skal gives mellem to personer".
  3. Øvelse
    Øv jer i at give hinanden feedback. Beslut jer for eksempel for at alle teammøder skal ende med, at I giver hinanden positiv feedback (enten hver især rundt om bordet, eller til kollegaen til højre).
  4. Mere øvelse
    Udvikl en feedback-øvelse med hvert teammedlem, der skal beslutte sig for en konkret situation, hvor han skal give eller bede om feedback.
  5. Husk
    I &frankly er der spørgsmål, der minder medarbejderne om både at give og spørge og give feedback.

Hold dig opdateret med vores gratis nyhedsbrev

Rise & Shine-nyhedsbrevet er for HR og ledere, der vil frigøre det fulde potentiale i deres medarbejdere. ⭐

Udfyld formularen nedenfor, og modtag Rise & Shine!

Del siden: